suc ve sanat

evet sayin seyirciler, blogumuzda sadece geyige diiil, politika, sanat ve sosyal bilimlere de yer oldugunu gosteren anlamli bir haberle karsinizdayiz.
biliyorsunuz johannesburg oyle pek de tekin bi' yer diiil. hatta ve hatta dunyanin suc orani en yuksek bolgesi. sokakta pek beyaz insan gorulmuyor. yani ben cogunlukla yalniz oluyorum. ha cok maceraci, gozunu budaktan sakinmayan, korkusuz biri miyim? hayir, ama basima bisey gelene kadar bu sempatik siyah insanlara sans tanimak istiyorum. bi de henuz arabam olmadigi icin baska secenegim yok.
neyse, dun bizim ajansin onunde yukardaki tabelayi gordum, aklima hemen bunu bloga haber yapmak geldi. bunu sizlerle de paylasmaliydim. ve yapiyorum da. iste habercilik budur.
gercekleri gostermek cesaret ister.

2 comments:

p.kto said...

evet belki dunyada suc oraninin en yuksek oldugu yer johannesburg ve fekat turkiye'de de durum pek ic acici degil. her 39 saniyede bir suc islenen ulkemizde her 4 saatte bi tecavuz ve cinayet sucu vukuu buluyor. ayrica her 6 dakikada 1 ev, 7 dakikada bir araba soyuluyor ve her 41 dakikada bir kapkac olay yasaniyor.. ve ben yasadigimiz dunyanin civisinin ciktigina artik eminim...

Anonymous said...

evet bunu global ısınmadan da rahatlıkla anlayabiliriz. yanlız benim bu resimde anlamadığım birşey var..afedersiniz karı neresinde bu resmin?