the sky is the limit.

Evet, sonunda yapilmayani yaptim, ve Afrika’da bir futbol macina gittim. Hayatimin ilk stadyum deneyimini 20000 zenciyle birden yasamak her ne kadar korkunc gorunse de cok eglenceliydi. Is yerinden Festus arkadasimin futbolla alakasizligimi bilmemesinden dogan bosluk nedeniyle gundeme gelen mac mevzusu, Playstation’dan edindigim devasa PES bilgimle hic acik vermeden kapandi.
Gelelim maca; Afrika liginin bir numarali takimi, bi yerde fenerbahcesi olan Sundowns|, Mozambik’ten gelen Desportivo adli dandik takimla oynuyordu. Seyirci coskulu, mac biletleri 4 milyondu(evet, hukumetin maclar stadlarda izlensin diye uyguladigi yeni fiyat politikasiymis bu. Turkiye’den bile gidenler olduguna gore ise yario denebilir). Bacaklarin yuksek sesle kirilip sari kartlarin havada ucustugu mac 10. ve 90. dakikalarda atilan gollerle 2-0 Sundowns lehine sonuclandi. Mac bitiminde ezik Mozambikliler stadi arkalarina baka baka yuhalamalar esliginde terk ederlerken biz de yerel tezahurat enstrumani vuvuzelalarimizla hem calip hem oynuyor, yer yer anlamsiz ama ritmik gurultuler cikartiyorduk.
Evet sayin seyirciler, bahsetmeden gecemicem, zira bu insanlar devamli dans ediyor, duyduklari her ritmde sallanmaya basliolar... Bi sure sonra size de bulasan bu yogun rahatlik halini ilerleyen bolumlerimizde ayri bir dosya olarak da inceliicez.
Neyse, cok uzatmiyorum. Elinde fil hortumu tutan acaip bi de abi vardi macta, Afrikan amigosu oldugunu sandigim bu zat, gozlerinde kan, belinde davul ve elinde uclusuyle maca kesinlikle farkli bi hava katiodu.
Evet, spor servisimizden bu haftalik da bu kadar... heyecan ve macera dolu baska bir macta bulusana kadar ofsaytta kalin sayin seyirciler.


(ekte beni maca goturen Festus kardesimin afrika futbolu uzerine yaptigi standard bank reklamini bulabilirsiniz)

8 comments:

Cahit Binici said...

hepimiz zenciyiz!

cho-zen Kwan said...

sensin zenci ben koreliyim.

Anonymous said...

biz bi taraflaramizi yirtalim stadyuma goturmek icin adami, adam ilk macinda gitmesin gs-liverpool macina gitsin mozambik dandik macina..
te hey allahım!

maturin said...

irkcilik yapma arkadasim.
zenciler diye onemsiz, dandik mi oluyo?!?

Anonymous said...

öncelikle bir futbol maçına gittiğin için seni tebrk ederim.

Efendim G.Afrika ve futbol denilince hatırıma 2002 yılında oynanan bir maç geldi.

23 mayis 2002 turkiye guney afrika maci'nda oynadığı güzel futbolu 2 golle süsleyen dönemim promising youngster'larından olup sonradan hayal kırıklığı yaratan Benny Mc carthy'e maçı anlatan spikerimizi 90 dakika boyunca kendisine Paul Mc cartney demiştir. birileri G. Afrika ve futbol dediğinde hatırıma nedense bu komik olay gelir.

cho-zen Kwan said...

komikmiş.

Anonymous said...

zenciler diye değil ligleri kötü diye dandik oluyor..

hatırlarım bir zamanlar ne güzel takımları vardı adamların. beykımı olsun, şuulısı olsun, eşli kuul u olsun ne bileyim efendim rayın cigsi olsun güzel takımdı...

rayın deyince başka yerlere daldım efem..

Anonymous said...

gözeger ben
turkiyenin bir numarasi galatasaraydir!
bu kadar