bagdat'in aslanlari


kitaplarim bittiginde tabii ki de alisveris merkezine gittim. kitapciya girince bir de ne goreyim, her yerde guzel guzel koltuklar, insanlar yayilmis kitap okuyor. cok hosuma gitti, ben de onlardan biri olmak istedim bi an icin. ama o sirada olamazdim zira hava karariyordu. ama orayi unutmadim ve haftasonunda erken saatlerde tekrar gittim.
koltuklar bostu, ancak oturmanin yanisira okuyacak bi seye de ihtiyacim vardi, ben de raflari dolasmaya basladim. cizgi roman seksiyonunda brian vaughan'in (ex-machina, Y:the last man) "pride of baghdad"ini bulunca aramayi biraktim.
evet, gercekten okumak istedigim bisey bulmustum. alip kosa kosa koltuklardan birine oturdum. kaliteli muzigimin esliginde, yaklasik 45 dakikada devirdim cildi. zaten su gibi akiyordu...
bagdat bombalandigi sirada talihli bi patlama sonucu ozgur kalan hayvanat bahcesi sakinlerinin(ozellikle bir grup aslanin) oykusunu anlatan bu cizgi romani bulursaniz kacirmayin. biliyorum bizim orda koltuk yok ama, kasarsaniz ayakta da bitirebilirsiniz. ama o sekilde 1 saat falan surer sanirim.
kulturle kalin.

3 comments:

Anonymous said...

ya alıp evde okuyamıyor muyuz? çok mu heyecanlı?

maturin said...

okuyabiliriz.
evet cok heyecanli, 10 numara hatta.
biraz kisa ama, tadi damakta kaliyor.

quenkathes said...

gönderme fikrinde ciddiyim ha!:)