Cape Point

Ya da dunyanin obur ucu.
Evet cografya tutkunlari, ekibim ve ben, bu kez de sizler icin dunyanin ucundaki fener adiyla da taninan Cape Point’e gittik. Yolda bizlere penguenlerin ille de buzullar ustunde yasamadigini kanitlayan Boulders Beach’e ugrama sansini da yakaladik tabii.Sahilde kumlarin icinde yaltaklanan sevimli penguenlerle bir sure hasir nesir olduktan sonra Cape Town’in dunyanin en guzel koselerinden biri oldugunu kanitlayan saheser bir yoldan ilerleyerek nihayet Cape Point’e vardik. “e ne var bunda deniz kenarina gitmissin” gibi catlak sesler cikaracak bi Rumuz: Okyanus Joe bekledigim icin hemen anlatiyorum.

Efendim bu Cape Point artik Afrika kitasinin zirt dedigi nokta. En ucu. Eger bu noktada cok kalabalik bir grup halinde durursaniz kitanin obur ucu havaya kalkiyor. Iste bu nedenle 20 kisilik gruplar halinde aliyorlar insanlari.

Ama onun disinda akil alan bi yer, zira saginiza bakarsaniz Atlantik Okyanusu’nu, solunuza bakarsaniz Hint Okyanusu’nu goruyorsunuz, yani bi tasla iki kus.

Evet, iste bahsi gecen iki kus ve ben.

6 comments:

Anonymous said...

kus?

maturin said...

orda kus, okyanusu simgelio.
tesbih-i belig yani...
iki kus, iki okyanus.

Anonymous said...

vay anasını i am speechless...

p.kto said...

gokhan! olmuo boole. eski haberler giriosun blog'a, yiyoruz sanma..sen taaa ne zaman cape point'e gittin? ha, ne zaman? yaaaaaaaa....

maturin said...

sevgili leman,

9 gun once cape point'teydim.
cok mu eski bu?
anca yikattik fotograflari.
bu kadar haber hazirlamisim afrika'yi yakindan tanimak isteyen seyircilerimiz icin,
siteye koymiiim mi?


olmadi leman hanim..........olmadi.

p.kto said...

biz sadece hakkimizi ariyoruz.. ok?